Det vackra huset i Mollebergsbacken - om 150 ar av turism vid Kullabergs fot

Subtitle

Mölleblogg

Ny upplaga om forna dagars badliv

Posted by Erik Magnusson on July 6, 2013 at 7:05 AM


Det nya omslaget: även Lerhamn, Nyhamn och Strandbaden är nu med i bokens undertitel.


JUST IDAG, LÖRDAGEN den 6 juli, har det varit bokrelease i Strandbaden utanför Höganäs inför ett 30-tal personer.


Det är Erik Magnusson och Frederic Täckström som presenterat en utvidgad nyutgåva av boken ”Här ha vi det ljufveligt!”, som handlar om turismhistorien i Kullabygden. Nu är undertiteln ändrad till "Hotell och pensionat i Mölle, Arild, Lerhamn, Nyhamn och Strandbaden genom tiderna".


Boken är fortfarande främst fokuserad på Mölle och Arild, men i nyutgåvan har 48 sidor och mer än 100 bilder tillkommit från Strandbaden, Nyhamnsläge och Lerhamn.


"Det har varit fantastiskt att ta del av de rika bildskatter som finns även från forna dagars hotell-, bad- och turistliv på dessa orter", säger Erik Magnusson, som står för texterna i boken.


Enligt Frederic Täckström, som ansvarar för layout och bilder, har det tidigare inte getts ut någon litteratur om Kullabygden som kretsar kring de mindre badorternas historia.


"På så sätt är den här boken unik i sitt slag", säger han.


Boken om Kullabygdens turismhistoria trycktes ursprungligen i en upplaga om 1 000 exemplar, men med nyutgåvan har de båda författarna nu tryckt upp 2 500 exemplar av boken.


"Det visar på ett stort och gediget intresse för traktens turismhistoria", säger Erik Magnusson.


I bokens nya bildsvep finns fotografier från Hotell Strandbaden, Hotell Tallbacken, Pensionat Nyhamn, Hotell Lerhamn, Pensionat Mårtensson, Turistgården, Pensionat Strandhem och Pensionat Solhaga.Nedan: klipp ur Helsingborgs Dagblad den 5 juli 2013 om den nya bokutgåvan.


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments