Det vackra huset i Mollebergsbacken - om 150 ar av turism vid Kullabergs fot

Subtitle

Mölleblogg

Den nya hotellpersonalen samlas

Posted by Erik Magnusson on July 30, 2012 at 9:35 AMJAG FICK HÄROMVECKAN ett trevligt mejl från Tina Book. Hon hade blivit "lite förvånad" över att hennes gammelfarmor fanns med på en boksida i "Här ha vi det ljufveligt". Hon syftar på Maria Book som drev Hotell Kullaberg i många år.


Tina Book lovade att ta reda på de exakta årtalen med sin mamma och lovade att mejla över en del fotografier från Hotell Kullaberg från Maria Books tid som arrendator.


"Det har även funnits en del porslin, bestick och uppläggningsfat med Kullabergs logga, men tyvärr har jag ingenting kvar…" skriver Maria Book.


På Marias bilder, som tagits och mejlats med hennes Iphone,  syns förväntansfulla ungdomar, någon gång i mitten eller slutet av 1930-talet, som tycks ha samlats på hotellet för genomgång på den första arbetsdagen för sommaren.


Maria Book arbetade på Hotell Kullaberg från 1928 till 1951. Enligt Tina Book köpte hon därefter Turisthotellet i Tjärnarp. Där var hon verksam tills hon gick i pension i mitten på 1970-talet.


Här ovan och nedan publicerar jag två av Tina Books bilder från Hotell Kullaberg. Jag har inte fått några namn på personerna av Tina. Om du känner igen någon är det bara att höra av sig.

 
Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments