Det vackra huset i Mollebergsbacken - om 150 ar av turism vid Kullabergs fot

Subtitle

Mölleblogg

Turisthotellet byggs om till bostadsratter

Posted by Erik Magnusson on August 6, 2012 at 8:30 AM


TURISTHOTELLET I MÖLLE kommer att byggas om till åtta separata bostadsrätter. En lägenhet byggs i källarplanet, tre på bottenvåningen, tre på ovanvåningen medan en lägenhet byggs som en etagelägenhet i både källar- och bottenplan.


Den minsta lägenheten blir en tvårummare på 47 kvadratmeter och en månadsavgift på 1.885 kronor. Den största blir en fyrarumslägenhet på 149 kvadratmeter och en månadsavgift på 4 158 kronor. Det tillkommer avgift för parkeringsplats.


De åtta lägenheterna kommer totalt att inbringa en köpesumma på 29,1 miljoner kronor. Tre av lägenheterna har redan blivit bokade eller reserverade.


Ombyggnaden innebär att Turisthotellets exteriör blir oförändrad. Tre nya balkonger tillkommer dock ut mot havet. En balkong in mot land krymper. Dessutom försvinner en mindre tillbyggnad mot Harastolsvägen.


De flesta befintliga fönster blir kvar, men invändigt blir det stora förändringar. Befintliga spisar får stå kvar, men så gott som samtliga icke-bärande innerväggar rivs och ersätts av helt nya rumsindelningar.


Enligt Swedbank/Fastighetsbyrån, som ansvarar för försäljningen, byggs lägenheterna om "tidsenligt och exklusivt med ekgolv, tapetserade väggar, målade tak, marmorgolv i hallar och badrum". Det finns planer på att röja upp rejält i trädgårdens buskage och ersätta den nuvarande grönskan med en swimmingpool och med ett antal parkeringsplatser.


"Samtliga lägenheter har antingen balkong, terrass eller uteplats", heter det på Swedbanks hemsida.  Lägenhetsinnehavarna får tillgång till gemensamma utrymmen som gemensamhetslokal, gästrum, bastu och bubbelbad. Det innebär att hotellets nuvarande spa-avdelning blir kvar.


Byggstarten är planerad till första kvartalet 2013 och inflyttningen är planerad till slutet av 2013. På bilderna här intill, som hämtats från Swedbanks hemsida, framgår det hur den nya planlösningen ser ut.


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply Lars Bergqvist
11:10 AM on May 12, 2014 
Tacksam för priser. Vilka lägenheter vetter mot havet?