Det vackra huset i Mollebergsbacken - om 150 ar av turism vid Kullabergs fot

Subtitle

Mölleblogg

Ny bilderbok om Bastad: "Har njuta vi af lifvet!".

Posted by Erik Magnusson on June 24, 2013 at 4:25 PMMED FÖREBILD I den hotell- och pensionatsbok som Erik Magnusson och Frederic Täckström i fjol gav ut om Mölle och Arild har de båda författarna just gett ut boken "Här njuta vi af lifvet! Badliv, turistliv och nöjesliv i Båstad genom tiderna".


Det är en bok i coffee table-format över 336 sidor med över 700 fantastiska bilder. Boken handlar om Båstads turismhistoria och spänner från invigningen av Societetshuset Pershög 1851 till nöjeslivet i Pepes Bodegas kristallrum 2013.


Boken innehåller faktaspäckade och spännande berättelser om Hotell Skånegården, Strandhotellet, Hotell Riviera, Hotell Borgen, Malens havsbad, Hotell Båstad och andra klassiska turistmiljöer i och kring Båstad.


Boken berättar om Ludvig Nobel, John F Andersson, Carl Hjort, Mor Olena, Carl Knutsson, Greta Fåhré, Ludvig Schweitz, Nanny Holmstrand och en mängd andra entreprenörer som förvandlade Båstad till en turistort av rang.


Här finns också intressanta historier om många av de besökare som kom till Båstad: den slagfärdige Gustav V, John F Kennedy, som besökte sin svenska älskarinna i Båstad, den autografskrivande Sonny Liston, den författande danskan Anna Baadsgaard, fem unga engelsmän som kallade sig "Rolling Stones".


Trots sitt stora omfång kostar boken bara 345 kronor.


Boken säljs på en lång rad försäljningsställen i Båstad: Bjäre bokhandel, Ica Gamlegård, Ica Lyckan, Nivå 125, Väveriet i Båstad, Turistbyrån, Pensionat Enehall, Hotell Skansen. Den säljs på Killbergs bokhandel i Ängelholm och Helsingborg, på Hamrelius bokhandel på Södergatan i Malmö och på Bokvalet på Fridhemstorget i Malmö.


Boken säljs även på nätet via Bokus.se och Bokia.se. Intresserade återförsäljare kan beställa boken via "Stilbildarna i Mölle", tel 070-7264854, frederic@sbmolle.com.


Nedan: Artikel ur Laholms Tidning, skriven av Eva Olsson.


Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments